Att köpa valp!

 

Att skaffa hund är ett jätte stort beslut som måste vara riktigt noga genomtänkt. Hund tar både mycket av ens tid och kostar en hel del pengar, men har man väl tagit beslutet att skaffa hund, har man många roliga och spännande år framför sig, och en hund ger en så mycket tillbaka!

 

Det är mycket man måste fundera på innan...tex:

 

Tycker alla i familjen att man ska skaffa valp? Beredda på att dela ansvar för valpen, tex om nån blir sjuk så måste nån annan ta ut hunden, ge den mat mm?

 

Har ni råd med hund? Man ska ju försäkra valpen, vaccinera valpen, ta den till veterinär vid sjukdom, mat, säng, koppel, halsband/sele, bajspåsar, hundkurser, mat/vatten skål, klotång, mm.

 

Har ni tid med en hund? Enl jordbruksverkets regler får man inte lämna en hund ensam mer än 6 tim, och en valp kan man absolut inte lämna själv direkt utan detta kräver träning under en längre tid. Hur gör ni när ni är på jobb? Kan hunden följa med till jobb? Har ni möjlighet att lämna till dagmatte eller på hunddagis? Hur gör ni på semestern mm? Hundkurser är alltid bra att gå på för att få en massa tips och råd med hundträningen och även för socialiseringen. Valpen behöver ju promenader flera gånger/dag, den behöver skötas om med kloklippning, rengöring av tex ögon, öron mm och självklart behöver hunden massvis med kärlek.

 

Och det viktigaste!! Är ni beredda på att binda upp er i 10-15 år? Hunden är ingen slit och släng vara som säljs efter ett år när den börjar bli en slyngel (detta får man vara beredd på), den ska vara en del av familjen!!

 

Är alla dessa svaren JA, då är ni hjärtligt välkomna att höra av er till mig. Jag föder inte upp hundar i stor skala utan gör detta för att jag älskar hundar, och vill göra det så seriöst som möjligt och så vill jag dela med mig av mina friska och otroligt underbara hundar.

 

Jag vill inte bara sälja valparna och sen glömma dom, utan vill jättegärna uppehålla en bra kontakt med valpköparna och erbjuda råd och stöd när det behövs, oavsett tid på dygnet. Och kommer även anordna valpträffar antingen här hemma eller på annan bestämd plats.

 

Jag har inget kösystem utan säljer till den som jag tycker passar bäst för valpen och som kan erbjuda den ett bra, varaktigt hem med allt vad det innebär. Jag vill träffa dig/er innan valparna levereras (tidigast när valparna är 4 veckor, eller innan dom är födda) för att se om kemin stämmer.

 

När mina valpar flyttar är dom:

 

  • Minst 8 veckor gamla
  • Registrerade i Svenska Kennelklubben (Stamtavla)

  • Veterinärbesiktade (intyg ej äldre än 7 dagar)

  • Vaccinerade (mot valpsjuka, parvo, smittsam leverinflammation (HCC) och kennelhosta)

  • Id märkta med chip

  • Avmaskade regelbundet

  • Dolda fel försäkrade i Agria i 3 år.

  • Uppfödda på kvalitetsfoder 

  • Bortskämda med mycket kärlek!

 

När dom flyttar får dom med sig ett valpkit med mat för den första tiden i nya hemmet, en liten pärm med info, tips och råd och ett valp halsband och ett koppel. Får även med sig en liten filt som luktar mamma och syskonen.

Valparna kommer vara vana vid vuxna, barn, andra hundar än mamman och kommer att ha haft valparna ute en eller flera gånger beroende på väder. Dom är uppfödda inne i hemmet, och kommer därför vara vana vid vardagsljud typ dammsugare, tv, radio mm.

 

Hjärtligt välkomna att höra av er via mail.